Bejelentkezés

Jegyezzen meg
regisztráció

Rendezvény

Programok cégeknek, teameknek.

SZIMULÁTOROS KÉSZSÉGFEJLESZTŐ TRÉNINGEK

 

Mint a legdinamikusabban fejlődő közlekedési iparágban - a repülésben - a technika fejlődésével párhuzamosan az emberi tényezők fejlesztése is fel kellett, hogy vegye a versenyt. A Pilots Szimulátor Központ most egyedülálló készség- és képességfejlesztési lehetőségeket kínál szervezetek számára.

 

Munkatársaink olyan tréningmódszertanra épülő, gyakorlatorientált készségfejlesztő programokat dolgoztak ki „civil” környezetre, melyek nemcsak élvezetessé, hanem kifejezetten tanulási tereppé teszik szimulátorainkat.

 

Az alapötletet a repülőgép és a szervezet vezetése, működése közötti párhuzam adta. Mindkettőben kardinális jelentőségű az együttműködés és kommunikáció minősége, a vezetés és döntés milyensége, a stressz- és időmenedzsment. A repülés kiváló analógiát kínál a veszélyhelyzetek kezeléséhez, szervezeti folyamatok megértéséhez és akár konkrét üzleti helyzetek modellezéséhez. A szimulátoros környezetben bármilyen szervezeti vagy munkahelyzet modellezhető. Tapasztalataink alapján a valósághű kabin hangulata gyorsan lebontja azokat az ellenállásokat, amik a felnőtteket jellemzik tanulási és tréning helyzetben.

 

Tréningjeink alatt a szimulátor nyújtotta technikai lehetőségek segítségével tesszük próbára a tréning résztvevők kompetenciáit. A szituációk célirányos elemzését a repülésben dolgozó trénereink segítik. Az együttműködésre, leadership készségekre, kommunikációra vonatkozó tudatosítás mellett nagy hangsúlyt helyezünk olyan viselkedéstudományi modellek megismertetésére és elsajátíttatására is, melyeket a legtöbb légitársaság sikerrel alkalmaz szakszemélyzete képzésében.

 

 

Legnépszerűbb tréningjeink:

 

„Határ a csillagos ég” (Együttműködést és belső kommunikációt fejlesztő tréning)

 

A repülés valódi csapatmunkát követel meg. Hogy a valódi csapatmunka mit is jelent, azt tréningünk során megtörtént esetek tanulságain keresztül mutatjuk be jó gyakorlatokat és súlyos hiányosságokat egyaránt felvonultatva. Valós, váratlan légiközlekedési helyzeteket kell megoldaniuk a résztvevőknek úgy, hogy a vezetett járat biztonságban eljusson a célállomásra.

 

A tréning opcionális témakörei:

 • A hatékony csapat működési jellemzői
 • Pontos információ átadás és kérés időnyomás alatt
 • A sokféleség kezelése a csapatban
 • TEAM modell és eszközök
 • Eredmény szemlélet konstruktív légkör mellett
 • „Cross-check”, „double check” technika

 

 

„A Sullenberger titok” (Vezetői- és döntéshozatali tréning)

 

Chesley B. Sullenberger kapitány neve ma már a menedzsment irodalomban is fogalom. 2009 januárjában hajtómű meghibásodás miatt Ő tette le a Hudson folyóra az US Airways Airbus A320-as gépét, fedélzetén 150 utassal és 5 fős személyzettel. Már a fónia visszahallgatásából is sokat lehet Tőle tanulni a menedzsment és leader szerepek sajátosságairól, a vízió szerepéről a döntéshozásban, vagy akár a humor időzítéséről. Tréningünkben természetesen nem csak extrém helyzetekben tekintjük át a menedzsment készségeket, hanem mindennapi szituációkon keresztül is tudatosítjuk a vezető felelősségét.

 

A tréning opcionális témakörei:

 • Vezetési stílusok a gyakorlatban, hatásai a teljesítményre, a légkörre, a kommunikációra, a beosztotti elkötelezettségre és motivációra;
 • Az áttörés elérésének vezetői eszköztára;
 • Megállapodások számonkérése;
 • Munkatársi inspirálás nehéz helyzetekben;
 • Csoportdinamikai törvényszerűségek és azok kezelése kihívó helyzetekben;
 • Konfliktusok időnyomás alatti kezelése.

 

 

„Air Transat 236” (Stressz- és időmenedzsment tréning)

 

Az Air Transat 236-os járata sikeres leszállást hajtott végre 2001-ben az Azori-szigeteken úgy, hogy a gépből teljesen kifogyott az üzemanyag. Az eset rengeteg tanulsággal szolgál az együttműködésről, hibák kezeléséről, de legfőképp a stressz és időnyomás kezelésről. Tréningünk során a repülésben bevált idő- és stressz-menedzsment technikákat ismertetjük meg a résztvevőkkel. A feldolgozás során mindvégig kiaknázzuk a szimulátor adta infrastruktúrát az egyéni és csoportos teljesítmény visszajelzésére.

 

A tréning opcionális témakörei:

 • Helyzeti tudatosság megtartása stressz helyzetben
 • Mentális, fizikai és pszichikai faktorok a stressz kezelésében
 • Az időmenedzsment kihívása: kitartás és pontosság
 • Koncentrációs és jelen-lét technikák időnyomás alatt
 • A hatékony debriefing ismérvei és jelentősége a stressz és időnyomás kezelésében
 • Priorizálás és döntéshozás időkényszerben

 

Készségfejlesztő programjaink a témának és a megrendelő igényeinek megfelelően számos formában megvalósulhatnak, az interaktív csoportos műfajtól kezdve (tréningek, workshopok, frontális oktatások) egészen az egyéni, személyre szabott fejlesztő módszerekig bezárólag (pl. konzultáció, tanácsadás, coaching).

 

A programokat minden esetben testre szabjuk, ezért az előkészítés hangsúlyos részét képezi a folyamatnak.

 

Részletes ajánlatért kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot! Köszönjük!

 

árajánlatot kérek